Elérhetőségek

Tiszaroff Községi Önkormányzat

Cím: 5234 Tiszaroff,
Szabadság út 22.
Telefon:
+36/56/438-025
E-mail:
titkarsag@tiszaroff.hu
E-ÖNKORMÁNYZ...


EBÖSSZEÍRÁS 2023

2023.09.04.

Tájékoztató

 

Tisztelt Ebtartó!

 

Tiszaroff közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosai, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonosának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).

 

Az Ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők a Tiszaroffi Közös Önkormányzati Hivatalnál (Szatmári Adrienn) ügyintézőnél (5234 Tiszaroff, Szabadság út 22.) illetve letölthetők a www.tiszaroff.hu honlapról; illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Hivatal részére az alábbi módokon:

  • Levélben postai úton az alábbi levélcímre (5234 Tiszaroff, Szabadság út 22.),
  • Hivatal Irodán leadható (Szatmári Adrienn)
  • Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt vagy lefotózott formában) a jegyzo@tiszaroff.hu e-mail címre.

 

Az ebösszeíró adatlapok leadásának kezdete: 2023.09.06.

A leadás határideje: 2023.10.13.

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Kormányrendelet 17/B. § (10) bekezdése szerint – 2013. január 1-től – a négyhónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel meg nem jelölt ebeket szolgáltató állatorvosnál megjelöltetni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben 2023. 10.13-a követően az Ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, továbbá amennyiben ezen időpont után kerül az eb a felügyelete alá azt be kell jelenteni a Hivatal részére, a változást követő 15 napon belül.

 

Tiszabő, 2023. szeptember 04.                                

 

dr.Gaszparjan Karen jegyző

 

Csatolt fájl(ok)


Vissza az előző oldalra!
Tiszaroff Községi Önkormányzat - Magyar